fredag 7 april 2023

Köpenhamn 4-6 April 2023


Våren lyser med sin frånvaro, det är fortfarande minusgrader på natten och det blir inte mycket varmare på dagarna heller. Man behöver ju värme och ljus för att klara hela vårterminen. Så familjen Persson/Bengtsson packade väskorna och drog mot varmare väder och mer exotiskt språk, nämligen Köpenhamn. På schemat över dessa tre dagar var Tivoli, Experimentarium, och slottspromenad. 

På Tivoli träffade vi Rasmus Nalle och lekte ganska mycket på hans klätterlekplats. Mycket rutchkana och klättring. Det blev inget åkt så vi får återkomma någon annan gång. Vi fick veta att de hade planterat över 120 000 lökar. Så det var många blommor överallt.  

När vi hade lekt oss trötta och hungriga drog vi oss mot boendet. Metron var fin och spännande tyckte barnen. Sjukt smidigt tyckte vi vuxna. 

Boendet lämnade lite att önska. Men man gör ju inte mer än att sova på rummet. Dvs det fannns inte mer än 4 sängar i rummet. 


Dag 2

Frukosten var väldigt bra. Klart över förväntan. Vi åt länge och mycket. Sen bar det av mot såpbubblor och experiment. 

Vi hade superroligt och lärde oss mycket. Trötta och nöjda blev det buss istället för promenad till tåget.







Får hälsa på hos grannen någon annan gång.

Dag 3

God frukost idag igen. Dags att packa väskorna och åka och hälsa på Dronningen. På schemat idag stod slottspromenad. Christianborgs slott. 













Inga kommentarer: